NL | FR | EN
Hier wordt de inhoud voor id "fadeshow2014" weergegeven
 

 

 

 

ORGANISERENDE PARTNERS
Hier wordt de inhoud voor id "logo-organisaties" weergegeven
PARTNERS
Hier wordt de inhoud voor id "logo-partners" weergegeven
STEUNENDE PARTNERS
Hier wordt de inhoud voor id "logo-media" weergegeven


 Praktische info

 

 

FESTIVALLOCATIES
Zolders van Meming in Sint-Jan Hospitaalmuseumcel fotografie Stad Brugge

Sint Janshospitaal:

Sint Janshospitaal, Mariastraat 38
8000 Brugge

Concertgebouw:
’t Zand 34, 8000 Brugge.
Het Concertgebouw opent zijn deuren één uur voor aanvang van de concerten en kan u de festivalsfeer opsnuiven op de vinylbeurs en een introconcert in de Inkomhal.
In het Concertgebouw start elke festivaldag met een pianoconcert in de Kamermuziekzaal, op zondag start de festivaldag met een stille film met live-begeleiding in de Concertzaal.

In het Concertgebouwcafé en in de foyers kan u terecht voor een drankje en een hapje.

De plaatsen zijn niet genummerd.
De concerten duren telkens 1 uur.

BEREIKBAARHEIDRouteplan
naar Sint Janshospitaal en het Concertgebouw.

Sint Janshospitaal ligt op 10 minuten wandelafstand van het Concertgebouw.

Auto
Op de E40 Brussel-Oostende of de E403 Rijsel-Kortrijk-Brugge neemt u afrit 8 richting Brugge. U blijft de N31 volgen. U neemt de afslag ‘Brugge-Centrum – Waggelwater – AZ Sint-Jan’, waarna u op de Bevrijdingslaan komt. U blijft deze weg steeds rechtdoor volgen. Na de derde verkeerslichten kunt u na ongeveer 200 meter makkelijk de ondergrondse parking 'Centrum-Zand' binnenrijden.  

Parking
Parkeren kan onder het Concertgebouw in Parking ‘Centrum-Zand’.
Op weekdagen en op zondag sluit deze parking om 1 uur ’s nachts. Op vrijdag en zaterdag is de parking 24 uur op 24 open. Speciaal voor bezoekers van culturele activiteiten is in deze parking een voordelig avondtarief van toepassing vanaf 19 uur. Wie na dit uur de parking binnenrijdt en die vóór 7 uur of vóór sluitingstijd opnieuw verlaat, betaalt nooit meer dan € 2,50.
Uiteraard kunt u ook parkeren in parking 'Centrum-Station'. Daar betaalt u nooit meer dan € 0,50/uur en € 2,50/dag, en kunt u met uw parkingticket gratis gebruik maken van busvervoer van en naar het centrum (met halte aan het Concertgebouw). U kunt ook te voet gaan, u steekt het stationsplein en de autoweg over en volgt links het wandelpad door het Albertpark.


Openbaar vervoer
met de trein
Het Concertgebouw ligt op een kleine tien minuten wandelen van het station. U steekt het stationsplein en de autoweg over en volgt links het wandelpad door het Albertpark. U kan ook de bus nemen die van het station richting centrum rijdt (busnummers 1, 3, 4, 6, 9, 11, 13, 14, 16 en 23) en naast het Concertgebouw stopt. Details over treinverbindingen vindt u op www.b-rail.be.

met de bus
Net naast het Concertgebouw bevindt zich de bushalte, waar bussen van en naar tientallen bestemmingen in de regio rond Brugge aankomen en vertrekken. De volledige dienstregeling vindt u op www.delijn.be.  U betaalt voor ritten tussen Brugge centrum en de omliggende woonkernen niet meer dan € 1 per rit. Vraag voor toepassing van dit speciale tarief een tienrittenkaart aan de chauffeur van de bus.
Tot in de kleine uurtjes kan u met de Avondlijn vlot van Brugge centrum naar huis, ook als dat in Jabbeke, Zedelgem of Oostkamp is. Voor een nachtrit betaalt u niet meer dan voor de gewone bus. De avondbussen vertrekken op regelmatige tijdstippen van o.a. ’t Zand, Markt en Biekorf. Meer info: +32 70 22 02 00.

Autocars
De speciale parkeerplaats voor autocars Katelijnebrug/Bargeplein) bevindt zich op 15 min. wandelafstand van het centrum. Deze parking, met een capaciteit voor 120 bussen bevindt zich aan de rand van de stad, op 500 m van het station. Meer info kan u krijgen bij Toerisme Brugge, +32 50 44 46 46  

Overnachten

Komt u van ver en wilt u tijdens het festival overnachten in Brugge? Dan kan u terecht in één van de vele hotels en gastenkamers. Voor info en reservatie kan u telefonisch terecht bij Toerisme Brugge op + 32 50 44 46 46. Ter plaatse kan u hiervoor terecht bij In&Uit Brugge.NH-Hotels

Festivalhotel: NH-Hotel


 U kan ook de website van vzw Hotels Brugge bezoeken.


De zolders van Memling in Sint-Jan-Hospitaalmuseum
Het museum was oorspronkelijk een middeleeuws hospitaal, het Sint-Janshospitaal (ca. 1150). Boven de historische ziekenzalen (12e tot 14e eeuw) bevinden er zich twee zolders die voor het publiek toegankelijk zijn. De kleine zolder was de leefruimte van de zusters van Sint-Jan voor ze een eigen klooster hadden. Men ziet er nog de originele schouwmantel en een fragment van de vloer. De grote zolder werd gebruikt als stockruimte en voor de ventilatie van de zalen. Deze zolder heeft een schitterend vroeg-13e-eeuws dakgebinte.
Mieke PAREZ, adjunct-conservator Hospitaalmuseum

De Kamermuziekzaal in de ‘Lantaarntoren’ is een feest van licht en vormen. Het zachte licht van de toren schijnt van binnen naar buiten over het stadsplein en creëert een intense band met de stad. De Kamermuziekzaal biedt 300 zitplaatsen op drie niveaus. De verschillende opstellingen bieden oneindige mogelijkheden van interactie tussen artiest en toeschouwer. De zachte wandelhelling en de schuin oplopende balkons roepen de sfeer op van een intieme binnenplaats.

De Concertzaal biedt 1300 comfortabele zitplaatsen, verdeeld over drie niveaus, met perfecte zichtlijnen. De zachte helling en de compacte vormgeving zorgen voor een uitzonderlijk intiem contact tussen de toeschouwers en de artiesten op de scène.
De scène is uitgerust met de allernieuwste theatertechnieken en kan ruimtelijk worden aangepast voor een ideaal akoestisch resultaat. Het is een uitmuntend podium voor muziek, opera, muziektheater en dans.


Het Concertgebouwcafé bevindt zich op het gelijkvloers van het Concertgebouw. U kan er terecht voor een stemmig glas en een verzorgde hap. Het is de ideale plek om af te spreken voor een concert of om na te kaarten en nieuwe muzikale plannen te smeden. U kan er grasduinen in een cd-aanbod dat aansluit op het Concertgebouw-programma. Het Concertgebouwcafé is rookvrij en open van woensdag tot en met zondag vanaf 11u tot nadat de concerten al lang zijn afgelopen.


Grotere kaart weergeven

Grotere kaart weergeven 


 

 
   
 
Organisatie van Jazz Brugge vzw in samenwerking met De Werf - Concertgebouw Brugge - Musea Brugge
met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, provincie West-Vlaanderen, stad Brugge, De Morgen, Klara, NH-Hotels