‘FLEMISH JAZZ MEETING’

HET CORPUS VAN DE JAZZ IN VLAANDEREN

VRIJDAG 2, ZATERDAG 3 SEPTEMBER OM 20U
ZONDAG 4 SEPTEMBER OM 11U


De eerste editie van de Flemish Jazz Meeting komt eraan. Tijdens een 3-daagse stelt Jazz Brugge & Co het kruim van de Vlaamse jazz voor. Een staalkaart, of anders gezegd, het corpus van de jazz in Vlaanderen. Internationale en nationale gasten (journalisten, organisatoren, promotoren van de jazz) worden uitgenodigd om kennis te maken met de actuele Vlaamse jazzscčne. De Werf neemt voor een keer de rol op zich van ambassadeur van de Vlaamse jazz. Op die manier streven we ernaar dat meer Vlaamse jazzgroepen uitgenodigd worden op internationale, in de eerste plaats, Europese podia.

©Giannina Urmeneta Ottiker
Van vrijdag tot zondag staan niet minder dan 14 groepen op het podium, die elk een korte set van een half uur brengen. 49 journalisten en organisatoren uit Vlaanderen maakten de selectie, en wie denkt dat zo’n formule alleen maar de middelmoot als uitkomst kan hebben, zit aan het verkeerde adres. Het resultaat leverde een kleurrijk en verrassend palet op : Robin Verheyen Quartet, Kris Defoort, Jozef Dumoulin, Bart Maris, M’”k’s Spirit, Flat Earth Society (2 september); Bart Defoort Quartet, Erik Vermeulen Trio, Ben Sluijs Quartet, Jef Neve Trio, Jeroen Van Herzeele Trio, Chris Joris Quartet (3 september); Octurn en het Brussels Jazz Orchestra (4 september). We verwachten een 80-tal genodigden. Daarnaast evenveel zitjes voor het gewone publiek. Het huis zal te klein zijn. Indien je dit moet missen, geen nood : de 14 geselecteerde groepen kan je horen op een compilatie-cd, te verkrijgen met een jazz-bon, gratis bij De Morgen van 2 september.

De Flemish Jazz Meeting is een organisatie van Jazz Brugge en Corpus Brugge ’05 i.s.m. De Werf, Muziekcentrum Vlaanderen, JazzLab Series en Jazzmozaďek.